Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Vuurdoorn

De vuurdoorn is een fantastische klimplant die jouw tuin in vuur en vlam zal zetten! Deze plant heeft prachtige witte bloemen in het voorjaar, gevolgd door heldere oranje bessen in de herfst. En die bessen zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook nog eens een feestmaal voor vogels! Je bestelt jouw favoriete soort eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Vuurdoorn in het oog?

De vuurdoorn (Pyracantha) is er in allerlei soorten en maten. Wat ze gemeen hebben, zijn de bijzondere doornen die de vuurdoorn heeft. Het zijn die doornen die hem net een beetje extra pit geven. Deze prikkels maken hem ook nog eens een geweldige klimplant om te gebruiken als natuurlijke afscheiding of om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Zie het als een schutting die niet alleen mooi is, privacy biedt, maar ook nog eens dient als een soort waakhond. Perfect voor in een stadstuin!

Al onze klimplanten

Vuurdoorn verzorgen

De vuurdoon gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft niet veel onderhoud nodig. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de vuurdoorn graag een zonnige plek heeft, maar hij kan ook in de halfschaduw groeien. De vuurdoorn kan regelmatig een slokje water gebruiken én is dol op een speciale meststof voor klimplanten. Deze meststoffen zijn rijk aan de voedingsstoffen die klimplanten nodig hebben om te groeien en bloeien, en ze bevatten vaak extra mineralen en sporenelementen die helpen bij het versterken van de wortels. Bovendien zijn klimplant-meststoffen geformuleerd om langzaam te worden vrijgegeven, zodat de planten geleidelijk aan de voedingsstoffen kunnen opnemen. Dit voorkomt overvoeding.

Vuurdoorn snoeien

Als je wilt dat je vuurdoorn mooi blijft groeien en bloeien, moet je 'm elk jaar snoeien. Dit kan een beetje lastig zijn vanwege de doornen, maar als je voorzichtig te werk gaat en jezelf goed beschermt, moet het geen probleem zijn. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, voordat de plant nieuwe scheuten begint te produceren.

Meststoffen

Vuurdoorn kopen op deOosteindeOnline.nl.

Vuurdoorn kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Ook leuk: door een vuurdoorn in je tuin te planten, geef je je tuindieren dus een lekkere en voedzame traktatie. Bovendien kan de vuurdoorn dienen als schuilplaats voor verschillende soorten dieren, wat het tot een echte 'hotspot' maakt voor dieren in je tuin. Dit draagt weer bij aan een gezonde biodiversiteit. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bodembedekkers

Onze tuincentra