Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Clematis

Clematis is een klimplant met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Deze plant groeit snel en kan muren, pergola's en andere structuren bedekken, waardoor het een perfecte plant is om hoogte en diepte toe te voegen aan je tuin. De Clematis is gemakkelijk te onderhouden en kan het hele jaar door groen blijven, afhankelijk van de soort. Je bestelt jouw favoriete Clematis eenvoudig in de webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 33 producten

Clematis Montana en Clematis Armandii

De Clematis is een prachtige en veelzijdige plant met talloze variëteiten en soorten. Twee van onze favorieten zijn de Montana en Armandii soort. De wintergroene Clematis Armandii heeft mooie, geurende witte bloemen die in de vroege lente bloeien. Het is een klimplant die goed past tegen muren en schuttingen. De snelgroeiende Clematis Montana heeft mooie roze of witte bloemen en is perfect om kale plekken in de tuin te bedekken. Het is een sterke plant die goed groeit in de volle zon of halfschaduw. Naast deze twee soorten zijn er natuurlijk nog tal van andere Clematis soorten die het bekijken waard zijn. Let in ieder geval op de eisen wat betreft locatie en grond en zorg ervoor dat je aan deze eisen kunt voldoen.

Vaste planten

Online Clematis kopen op deOosteindeOnline.nl.

Clematis onderhoud

Clematis houdt van zonlicht, maar heeft ook wat schaduw nodig. Plant de Clematis daarom op een plek waar deze minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt, maar ook enige beschutting heeft tegen de felle middagzon. De klimplant groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kan de plant gaan rotten. Om de Clematis gezond te houden en te laten groeien, is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een meststof die rijk is aan stikstof en kalium, maar arm aan fosfor.

Clematis snoeien

Clematis moet regelmatig worden gesnoeid om te voorkomen dat de plant te groot wordt en om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in de late winter of vroege lente, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder alle dode of beschadigde takken en snoei de overige takken tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. De Clematis is een klimplant en heeft daarom ondersteuning nodig om te groeien. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hekwerk, een pergola of een trellis in combinatie met binddraad.

Biologisch tuinieren

Clematis kopen bij deOosteindeOnline.nl

De Clematis is een tuinplant die in veel verschillende soorten tuinen tot zijn recht komt. Deze plant voegt namelijk een prachtig kleuraccent toe aan de tuin, en zorgt voor een verticale dimensie in de beplanting. Zo past de klimmer perfect in een romantische tuin, waarbij de plant zich langs een muur, prieel of rozenboog kan kronkelen en zorgen voor een sprookjesachtige uitstraling. De vele kleuren en vormen van de Clematis bloemen passen goed bij de bloemenpracht die vaak voorkomt in een cottage tuin. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Rotsplanten

Onze tuincentra