Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Appelboom

De appelboom is een mooie én lekkere toevoeging aan jouw tuin. De Malus, zoals een appelboom in het Latijn heet, is een echte showstopper waar je letterlijk de vruchten van plukt. Hij verrast je bovendien met de allermooiste bloesems! Zowel in een kleine als grote tuin komt de appelboom tot zijn recht. Ook verschillende dieren en insecten zijn dol op de appelboom. Bijen en vlinders komen op de bloesems af, terwijl vogels graag in de boom nestelen en de appels gebruiken als voedsel. Je bestelt jouw Malus eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

Appelboom in jouw tuin

Er zijn tal van redenen waarom een appelboom ook jouw tuin zal verrijken. Ten eerste voegt een appelboom kleur en textuur toe aan je buitenplek. In de lente bloeien appelbomen met mooie, geurige bloesems in verschillende kleuren, zoals roze en wit. In de zomer verschijnen er grote bladeren die zorgen voor schaduw en een groen accent aan je tuin geven. In de herfst veranderen de bladeren in prachtige gele, oranje en rode tinten, waardoor je tuin er nog kleurrijker uitziet. Bovendien zijn er natuurlijk de smakelijke appels waar je ontzettend van gaat genieten. Zelfgekweekte appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond!

Klimplanten

Appelboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Verzorgen en snoeien appelboom

Het verzorgen en onderhouden van een appelboom is niet zo moeilijk als je misschien denkt! Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  1. Snoei in de winter of vroege lente om de boom in vorm te houden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt en dat je de juiste snoeitechnieken gebruikt om de gezondheid van de boom te behouden.

  2. Appelbomen hebben regelmatig water nodig, vooral in de eerste paar jaar na het planten. Zorg ervoor dat de grond rondom de boom vochtig blijft, maar niet te nat.

  3. Appelbomen hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en vruchten te produceren. Geef je boom daarom regelmatig mest, bijvoorbeeld in de lente en in de herfst. Gebruik speciale fruitboom meststoffen die rijk zijn aan fosfor, kalium en stikstof.

  4. Appelbomen kunnen gevoelig zijn voor verschillende ziektes en plagen, zoals schurft, bladluizen en fruitmot. Zorg ervoor dat je de boom regelmatig controleert op tekenen van schade en dat je snel actie onderneemt om de boom te beschermen. 

Bijenlokkers

Appelboom kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Weet wel: appels moeten op het juiste moment geplukt worden om optimaal van smaak en kwaliteit te zijn. Pluk de appels als ze volledig rijp zijn, maar voordat ze beginnen te vallen. Test de rijpheid door aan de appel te trekken, als hij gemakkelijk loskomt van de tak is hij klaar om geplukt te worden. Bestel nu jouw favoriete Malus! Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra