Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Hazelnoot

De hazelnoot, ook wel bekend als de hazelaar of de Corylus, is een geweldige fruitplant om in de tuin te hebben! Deze charmante struik heeft een prachtige uitstraling die zorgt voor een romantische sfeer in je tuin. Sowieso is het planten van een fruitboom een goed idee; ze zijn geweldig voor het aantrekken van vogels en andere dieren. Dat levert dus een ontzettend levendige buitenplek op. Je bestelt jouw hazelnoot eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

De hazelnoot in jouw tuin

De Corylus avellana is niet alleen een bron van voedsel, het is ook een prachtige plant om naar te kijken. Met zijn weelderige bladeren en mooie herfstkleuren voegt hij een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je tuin. De hazelnoot is net als zijn plantenbaasje gek op zonlicht, dus zorg ervoor dat je hem plant op een zonnige plek in je tuin. Let erop dat je de plant regelmatig water geeft, zeker in wat warmere periodes, en dat je hem met een speciale fruitplanten meststof voorziet van de juiste vitamientjes.

Ook leuk! Wist je dat hazelnoten niet alleen lekker zijn, maar ook gezond? Ze zitten vol met vitamine E en onverzadigde vetten die goed zijn voor je hart en je cholesterolgehalte verlagen. Dus als je een gezonde snack wilt hebben, pluk dan een paar hazelnoten van je eigen Corylus.

Vaste planten

Hazelnoot kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Hazelaar snoeien

Het snoeien van de hazelaar is een belangrijk onderdeel van de verzorging van deze struik. Het is essentieel om de hazelnoot regelmatig te snoeien om hem zijn goede vorm en gezondheid te laten behouden. De beste tijd om de hazelaar te snoeien is in de winter, wanneer de plant in rust is. Snoeien kan ook in de vroege lente worden gedaan, maar doe het in ieder geval voordat de nieuwe groei begint. Er zijn verschillende redenen om de hazelaar te snoeien

  • Eén van de belangrijkste redenen is om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. Door de plant te snoeien, stimuleer je de groei van nieuwe takken, waardoor de hazelaar voller en dichter wordt.
  • Een andere reden om de hazelaar te snoeien is om oude en zieke takken te verwijderen. Het verwijderen van oude takken helpt om de plant gezond te houden en om nieuwe groei te bevorderen.

Bij het snoeien van de hazelnoot is het belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken. Scherpe snoeischaren of een takkenzaag zijn het beste. Zorg ervoor dat je de takken op de juiste manier afsnijdt en net boven een knop of zijtak afknipt.

Druif

Corylus avellana kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Overweeg het kweken van een hazelaar als je op zoek bent naar een gemakkelijk te verzorgen notenboom die smakelijke noten produceert. Wist je dat de hazelnoot ook winterhard is? Dit betekent dat de hazelnoot prima in staat is om te overleven in ons koude kikkerlandje. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra