Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Abrikoos

De abrikoos is een geweldige fruitboom die elke tuin naar een mooier én lekkerder level tilt. Dit doet de abrikoos met zijn bijzonder stoere takken en uiteraard zijn zoete en sappige vruchten, die doen denken aan de zomerzon en warme briesjes. Als een ware diva onder de fruitbomen, houdt de abrikoos wel van aandacht en zorg. Je bestelt jouw abrikoos eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Abrikoos in jouw tuin

De abrikoos kan zowel in een grote als in een kleine tuin schitteren, zolang je rekening houdt met de grootte van de boom en de groeiomstandigheden. Abrikozenbomen kunnen behoorlijk groot worden. Als je een kleine tuin hebt, is het daarom belangrijk om te kiezen voor een dwerg- of halfstam-abrikoosboom. Deze bomen worden niet zo groot en zijn daarom meer geschikt voor kleinere tuinen. Zorg er wel voor dat je de juiste grootte kiest voor je tuin, zodat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien en niet te groot wordt voor de ruimte.

Tip! Houd er rekening mee dat abrikozenbomen gevoelig zijn voor vorst, dus zorg ervoor dat de boom op een beschutte plek staat.

Vaste planten

Abrikoos fruitboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Abrikoos planten

Als je volop wilt genieten van haar oranje vrucht, is het belangrijk om te weten dat een abrikozenboom best een eigen willetje heeft. Hij heeft veel liefde en aandacht nodig, anders kan hij humeurig worden en zijn zoete vruchten weigeren te delen. Een goede verzorging begint bij het kiezen van de juiste plek om de boom te planten. De abrikoos houdt van een zonnige, beschutte plek waar hij zich kan laten verwarmen door de zonnestralen. Zorg ook voor een goed gedraineerde grond, want abrikozen houden niet van natte voeten. Als je eenmaal een mooie plek hebt gevonden, zorg dan voor regelmatig onderhoud. Geef de boom voldoende water en voeding, het liefst speciale mest voor fruitbomen.

Abrikoos snoeien

Snoei de abrikoos in de winter, als de boom in rust is. Snoei dode, beschadigde of zieke takken helemaal weg tot aan de hoofdtak of de stam. Snoei ook takken die kruisen of elkaar schuren weg om wondjes te voorkomen. Houd er rekening mee dat de abrikoos het beste groeit als hij een open structuur heeft, dus snoei takken die naar binnen groeien weg om ruimte te maken voor licht en lucht.

Biologisch tuinieren

Abrikoos kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Het belangrijk om te weten dat abrikozenbomen vatbaar zijn voor loodglansaantasting, een ziekte die wordt overgedragen door snoeimessen. Daarom is het belangrijk om schoon en gedesinfecteerd gereedschap te gebruiken bij het snoeien. Wij kunnen niet wachten tot we een aantal (gedroogde) abrikozen mogen eten. Bestel daarom snel jouw abrikozenboom. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra