Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Fritillaria (keizerskroon)

Een Fritillaria is een fascinerende bloem die ook wel keizerskroon of kivietbloem wordt genoemd. Deze bloem vertoont levendige kleuren die een soort kroon vormen op de lange, elegante steel. Het is een echte aanwinst voor de tuin. Deze voorjaarsbloeiende bollen kunnen op elk moment in de herfst in de grond of in een mooie bloempot worden geplant, zolang het maar voor de eerste vorst gebeurt. We bezorgen onze bloembollen snel en goed verpakt bij je thuis.

  Gratis bezorging vanaf € 44,95        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste bloembollen, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Fritillaria soorten

Fritillaria planten zijn erg populair vanwege hun klokvormige bloemen in het voorjaar. De twee bekendste soorten zijn de Fritillaria imperialis en meleagris:

  1. De keizerskroon (Fritillaria imperialis) heeft gele of oranje bloemen die adembenemend zijn. Deze bol heeft een zeer sterke geur die mollen en muizen op afstand houdt. Hierdoor kan de Keizerskroon wel 70 centimeter hoog worden.
  2. Bekend is ook de Fritillaria meleagris, oftewel de Kivietsbloem. Deze kleine plant met exotische bloemen wordt 15 centimeter hoog. Je kunt in april en mei genieten van zijn bloemenpracht. Wist je dat de Fritillaria meleagris gemakkelijk verwildert? Laat de bol gewoon in de grond zitten en je kunt er het volgende jaar weer van genieten!

Biologische bloembollen

Wanneer en hoe Keizerskroon planten?

Fritillaria bollen moeten worden geplant tussen de late zomer en de vroege herfst, zodat de bollen de tijd hebben om zich te vestigen voordat de grond afkoelt. De wortels vestigen zich in de herfst zodat in het voorjaar de spectaculaire bloei verschijnt. Fritillaria imperialis bollen moeten relatief diep in de grond worden geplant, ongeveer 30 centimeter diep. Te ondiep planten leidt tot een slechte bloei het volgende jaar. Als de grond te nat is om de bol zo diep te planten, plant hem dan niet. Een pot is een uitstekende optie voor het kweken van Fritillaria meleagris. Houd voor deze soort 15 centimeter diepte aan.

Hyacinten

Fritillaria soorten kopen | deOosteindeOnline.nl

Keizerskroon bloembollen kopen bij deOosteindeOnline.nl

Bij deOosteindeOnline.nl vind je een ruim aanbod keizerskroon bloembollen. Leuk feitje: in de bol van de keizerskroon zit een gat. Je kunt zien dat er ooit een bloemstengel heeft gezeten. De keizerskronen moeten worden gepoot op een plek met lichte schaduw. Hoe meer beschut, hoe beter. Raadpleeg voor meer informatie de plantinstructies op de bollenverpakking. Wij staan zes dagen per week klaar om al jouw vragen over onze voorraad of het bestelproces te beantwoorden.

Contact & klantenservice

Onze tuincentra