Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologische bestrijding

Duurzaam tuinieren wordt steeds populairder - en biologisch bestrijden is een onmisbaar onderdeel geworden van deze bewuste benadering van groen. Met de opkomst van milieubewuste producten van onder andere Pokon en DCM is het mogelijk geworden om de tuin te beschermen en te voeden zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Je bestelt deze natuurlijke vijanden en andere bestrijdingsmiddelen eenvoudig in de webshop Laat ze bij je thuis bezorgen of haal ze af in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze bestrijders goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

Wat is biologisch bestrijden?

Traditionele bestrijdingsmiddelen bevatten vaak chemische stoffen die niet alleen schadelijk kunnen zijn voor ongewenste plagen, maar ook voor de gezondheid van de bodem en de planten zelf. Biologisch bestrijden biedt een natuurlijke benadering om plagen en ziekten onder controle te houden, terwijl het de ecologische balans van de tuin behoudt.

Natuurlijke vijanden

Een van de kernprincipes van biologisch bestrijden is het stimuleren van natuurlijke vijanden van schadelijke insecten. Dit omvat het aantrekken van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten, die zich voeden met plagen zoals bladluizen en spint. Biologische bestrijdingsmethoden zijn milieuvriendelijk en veroorzaken geen schade aan de biodiversiteit. Ze dragen bij aan het behoud van nuttige insecten en bevorderen een gezond ecosysteem in de tuin.

Vegan meststoffen

Biologisch tuinieren | deOosteindeOnline.nl

Waarom biologisch tuinieren?

Door gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen blijven de planten gezonder en veerkrachtiger. Dit komt doordat de natuurlijke afweermechanismen van de planten worden gestimuleerd in plaats van onderdrukt. Het regelmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan leiden tot resistente plagen, waardoor steeds sterkere chemicaliën nodig zijn. Biologisch bestrijden helpt dit te voorkomen door de natuurlijke weerstand van planten te bevorderen.

Pokon: natuurlijke kracht voor jouw tuin

Pokon, een pionier in de wereld van plantenvoeding en -verzorging, biedt een breed scala aan producten die specifiek zijn ontworpen voor een gezonde tuin. Ontdek bijvoorbeeld de Pokon Bio Tegen Slakken Korrels. Dit product biedt een snelle en doeltreffende oplossing voor het bestrijden van naaktslakken in sierplanten, kuipplanten en de moestuin. De resten van de slakken worden op een milieuvriendelijke manier opgenomen in de natuurlijke kringloop. Deze korrels vormen geen gevaar voor huisdieren, vogels en egels die eventueel de dode slakken zouden consumeren.

Moestuinieren

Praktische tips voor het biologisch bestrijden

In de tuin streven naar een gezond en evenwichtig ecosysteem is niet alleen bevorderlijk voor de groei van planten, maar ook essentieel voor het behoud van biodiversiteit. Met deze tips kom je een heel eind!

  1. Creëer een diverse tuin met verschillende soorten planten en bloemen. Dit trekt natuurlijke vijanden aan en vermindert het risico op een plaag die zich op één specifieke plantensoort richt.
  2. Sommige planten hebben eigenschappen die plagen kunnen afweren. Bijvoorbeeld, het planten van afrikaantjes kan helpen bij het afweren van aaltjes in de bodem.
  3. Houd je tuin regelmatig in de gaten op tekenen van plagen of ziekten. Vroegtijdige detectie maakt een gerichte en effectieve aanpak mogelijk.
  4. Verwijder dode plantendelen en ander tuinafval om te voorkomen dat ziekten zich verspreiden. Een opgeruimde tuin vermindert de kans op plagen.

Voorkomen is immers beter dan genezen. 

Biologische meststoffen

Bestel natuurlijke bestrijdingsmiddelen bij deOosteindeOnline.nl

Biologisch bestrijden is niet alleen een trend, maar een verantwoorde keuze voor de gezondheid van jouw tuin en het milieu. Met de biologische producten van Pokon en DCM wordt het mogelijk om de tuin te koesteren op een manier die in harmonie is met de natuur. Laat jouw tuin volop groeien en bloeien, terwijl je bijdraagt aan een groenere planeet voor de generaties die komen. Bestel jouw natuurlijke bestrijders bij deOosteindeOnline.nl en wij zorgen dat ze rap en voor een eerlijke prijs bij je thuis worden bezorgd.

Biozaden

Biologisch bestrijden | deOosteindeOnline.nl

Onze tuincentra