Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologische bestrijding van luizen

Het kan frustrerend zijn om luizen in je tuin of op je planten te ontdekken. Deze kleine insecten kunnen niet alleen lelijke plekken en vlekken op bladeren veroorzaken, maar ze kunnen ook de groei van je planten belemmeren en zelfs ziekten verspreiden. Daarom is het soms nodig om luizen te bestrijden, vooral als hun populatie uit de hand dreigt te lopen. Ons advies? Bestrijd met een biologisch product, bijvoorbeeld van Pokon of DCM! Plaats vandaag nog je order en wij zorgen dat het bestrijdingsmiddel goedkoop, stevig verpakt en snel jouw kant op komt.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Hoe ontstaan luizen?

Luizen kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder warm weer, vochtige omstandigheden en gebrek aan natuurlijke vijanden. Ze voeden zich met plantensappen door kleine zuigende monddelen in de plant te steken, waardoor ze bladeren kunnen verwelken, misvormen en uiteindelijk laten afsterven. Bovendien kunnen luizen ook virussen overbrengen die schadelijk zijn voor planten, waardoor ze nog meer schade aanrichten. Reden genoeg om luizen in de tuin aan te pakken! Het gebruik van biologische methoden voor luizenbestrijding heeft veel voordelen ten opzichte van chemische bestrijdingsmiddelen.

  • Allereerst zijn biologische bestrijdingsmiddelen veiliger voor het milieu, omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten die schade kunnen toebrengen aan andere dieren of het ecosysteem.
  • Bovendien zijn biologische bestrijdingsmiddelen vaak selectiever in hun doelwitten, waardoor nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en bijen gespaard blijven.

Ontdek jouw favoriet in onze webshop!

Biologische bestrijding

Pokon Tegen Insecten Spray

Gelukkig zijn er effectieve biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar om luizen te bestrijden en je planten te beschermen. Een voorbeeld hiervan is Pokon Tegen Insecten Spray Bio. Deze krachtige spray bestrijdt snel en effectief zowel de eitjes, larven als de volwassen insecten van bladluizen, schildluizen, dopluizen, spintmijten en witte vliegen. Het beste van alles is dat na behandeling met deze spray, groenten en fruit zonder problemen geconsumeerd kunnen worden. Het is echter altijd verstandig om je groenten en fruit even goed te wassen voordat je ze gaat eten, om eventuele resten van de spray te verwijderen.

Tip! Pokon Tegen Insecten Spray Bio kan gebruikt worden van februari tot oktober, zodra de eerste insecten of symptomen van luizen waarneembaar zijn.

Vrij van luizen met DCM

Naast Pokon biedt ook DCM een assortiment aan biologische bestrijdingsmiddelen die effectief zijn tegen luizen. Deze producten zijn vaak gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zijn net zo effectief als chemische bestrijdingsmiddelen, maar zonder de schadelijke effecten op het milieu. Door te kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen kun je met een gerust hart genieten van een prachtige en gezonde tuin, vrij van luizenplagen.

Ongedierte bestrijden

Biologisch luizen bestrijden? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Luizen biologisch bestrijden met hulp van deOosteindeOnline.nl

Het bevorderen van een gezonde en evenwichtige omgeving in je tuin is essentieel voor het voorkomen van luizenplagen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te bemesten, voldoende water te geven en de planten te voorzien van voldoende licht en luchtcirculatie. Sterke, gezonde planten zijn minder vatbaar voor luizen en zullen beter in staat zijn om zichzelf te verdedigen tegen plagen. Door te kiezen voor biologische methoden en het bevorderen van een natuurlijk evenwicht in je tuin, kun je genieten van gezonde en bloeiende planten zonder de negatieve gevolgen van chemische bestrijdingsmiddelen. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bestrijding in het gazon

Onze tuincentra