Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologische bestrijding van rupsen, kevers en insecten

Bij deOosteindeOnline.nl ben je aan het juiste adres voor alle producten om jouw tuin te laten bloeien en groeien. Of je nu op zoek bent naar planten, meststoffen, of bestrijdingsmiddelen, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw tuin in topconditie te houden. Er zijn echter ook uitdagingen waar je mee te maken kunnen krijgen: bijvoorbeeld het bestrijden van rupsen, kevers en andere insecten. Ontdek waarom biologische bestrijding de beste keuze is en hoe producten van DCM en Pokon je hierbij kunnen helpen. Plaats vandaag nog je bestelling en wij zorgen dat het bio bestrijdingsmiddel goedkoop, stevig verpakt en snel jouw kant op komt.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Nut van insecten in de tuin

Insecten spelen een cruciale rol in de tuin als bestuivers, afbrekers van organisch materiaal en als voedselbron voor andere dieren. Lieveheersbeestjes bijvoorbeeld, voeden zich met bladluizen en helpen zo om plagen onder controle te houden. Spinnen vangen vliegen en muggen, terwijl bijen essentieel zijn voor de bestuiving van bloemen en planten. Niet alle insecten zijn echter welkom; sommige kunnen schade aanrichten aan gewassen en planten en moeten daarom worden bestreden.

Wanneer is bestrijding nodig?

Het is belangrijk om te weten wanneer het nodig is om in te grijpen tegen plagen. Als je merkt dat een bepaald insect een groot aantal planten beschadigt en de populatie snel groeit, is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen. Dit geldt vooral als de schade de gezondheid en groei van de planten belemmert of als het een risico vormt voor de oogst.

Biologische bestrijding

Biologisch rupsen bestrijden? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Waarom kiezen voor biologische bestrijding?

Het antwoord op bovenstaande vraag is simpel:

  • Biologische bestrijdingsmethoden zijn veiliger voor het milieu, de mens en andere dieren.
  • Ze maken geen gebruik van schadelijke chemicaliën en sparen nuttige insecten zoals bijen en lieveheersbeestjes.
  • Bovendien is biologische bestrijding vaak effectief en duurzaam op de lange termijn.

DCM en Pokon bieden een natuurlijke oplossing voor het bestrijden van rupsen, kevers en andere insecten: lavameel! Lavameel is een natuurlijk product dat gemaakt is van gemalen lava gesteente. Het bevat mineralen en sporenelementen die de weerstand van planten verhogen en plagen helpen af te weren. Daarnaast zorgt lavameel voor een gezonde bodemstructuur en verbetert het de groei en ontwikkeling van planten.

Hoe werkt lavameel?

Lavameel werkt door de beschermende laag op insecten te verstoren, waardoor ze uitdrogen en sterven. Het is effectief tegen een breed scala aan plagen, waaronder rupsen, kevers, en andere insecten. Bovendien is lavameel veilig te gebruiken rondom huisdieren en kinderen, en heeft het geen nadelige effecten op het milieu. Door te kiezen voor biologische bestrijding help je niet alleen je planten gezond te houden, maar draag je ook bij aan een duurzame en milieuvriendelijke tuin. Lavameel kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Ongedierte bestrijden

Insecten biologisch bestrijden met hulp van deOosteindeOnline.nl

Met de natuurlijke oplossingen van DCM en Pokon kun je op een milieuvriendelijke manier plagen bestrijden en je planten beschermen. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Verwijder regelmatig dode bladeren, takken en ander organisch materiaal waar insecten zich kunnen verstoppen en nestelen. Een schone tuin vermindert de kans op plagen en ziekten. Door verschillende soorten planten te kiezen, trek je bovendien een verscheidenheid aan insecten aan die elkaar in evenwicht houden. Sommige planten trekken natuurlijke vijanden van plagen aan, terwijl andere planten juist insecten afstoten. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bestrijding in het gazon

Onze tuincentra