Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meeldauw & schimmels

Meeldauw, aardappelziekte of bladvlekkenziekte kunnen je prachtige planten in een mum van tijd aantasten. Ze gedijen goed in vochtige omgevingen en verspreiden zich snel, waardoor ze hele gewassen kunnen vernietigen. Meeldauw en schimmels zijn niet alleen onaantrekkelijk om naar te kijken, maar ze kunnen ook de groei van je planten belemmeren en uiteindelijk de levensduur ervan verkorten. Dat is waarom het essentieel is om snel en doeltreffend te handelen. De bestrijdingsmiddelen van deOosteindeOnline.nl to the rescue! Bestel vandaag nog jouw favoriete bestrijders en wij zorgen dat deze producten goedkoop, stevig verpakt en snel jouw kant op komen.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 13 van 13 producten

Preventieve maatregelen tegen schimmels

Naast het gebruik van bestrijdingsmiddelen is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om schimmelproblemen te voorkomen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  1. Schimmels gedijen goed in vochtige en slecht geventileerde omgevingen. Zorg ervoor dat je tuin voldoende luchtcirculatie heeft door planten niet te dicht op elkaar te plaatsen.
  2. Overmatig water geven kan leiden tot vochtige omstandigheden waarin schimmels gedijen. Zorg ervoor dat je planten de juiste hoeveelheid water krijgen en voorkom overtollig vocht. Tip: geef pas weer water als de bovenste laag gerond is opgedroogd.
  3. Verwijder dode bladeren en plantenresten regelmatig, omdat deze een voedingsbodem kunnen vormen voor schimmels. Een schone tuin is minder vatbaar voor schimmelproblemen.

Is het kwaad al geschiet? Gelukkig hebben we bij deOosteindeOnline.nl een uitgebreid assortiment aan bestrijdingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om meeldauw en schimmels te bestrijden.

Snoeiwonden

Wat is meeldauw?

Meeldauw is een veelvoorkomende plantenziekte die wordt veroorzaakt door schimmels uit de familie Erysiphaceae. Het is een van de meest voorkomende schimmelziekten die planten kunnen aantasten, zowel in tuinen als in de landbouw. Meeldauw verschijnt als een poederachtige, witte of grijze laag op de bladeren, stelen en bloemen van planten. Deze laag bestaat uit schimmelsporen die zich gemakkelijk verspreiden en zich voeden met de voedingsstoffen van de plant. Het is dus essentieel om meeldauw snel te bestrijden.

Schimmelspray gebruiken

Voordat je een schimmelbestrijdingsspray gebruikt, is het belangrijk om de schimmel correct te identificeren. Verschillende schimmelsoorten vereisen mogelijk verschillende behandelingen. Raadpleeg indien nodig een tuinspecialist. Lees de instructies op de fles zorgvuldig door voordat je begint. Richt het middel op de aangetaste delen van de plant en spuit gelijkmatig over het hele oppervlak: zorg ervoor dat je alle aangetaste gebieden bedekt. Houd voldoende afstand tussen de fles en de plant om druppels te voorkomen. Even wachten en je schimmel verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bestrijding in het gazon

Meeldauw bestrijden? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Schimmels bestrijden met deOosteindeOnline.nl!

Bij deOosteindeOnline.nl willen we graag dat je tuin volop bloeit en vrij is van schimmelproblemen. Onze bestrijdingsmiddelen tegen meeldauw en schimmels zijn van hoge kwaliteit en effectief in het bestrijden en voorkomen van schimmelinfecties. Bestel vandaag nog en geniet binnenkort van een prachtige, schimmelvrije tuin! Onze producten zijn geproduceerd met de natuur op nummer één. Zo weet je zeker dat de rest van tuin niet wordt belast met jouw bestrijdingsmiddel. Meer weten over al onze bestrijders? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Slakken en mieren bestrijden

Onze tuincentra