Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Emelten / engerlingen

Last van emelten/engerlingen? Bestrijd deze snel. De volgende producten zorgen ervoor dat u weer een mooi groen gazon krijgt.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

 Emelten en engerlingen bestrijden

 

Wat zijn engerlingen

 Engerlingen hebben een Ivoorkleurige kleur en een sterk gekromde vorm, met een dik  zakvormig achterlijf (vaak grauw), een bruine kop en drie paar bruine borstpoten. Larven  van de van mei-, juni- en rozekevers. De ondergrondse delen van de planten worden aangevreten, de planten verwelken. Vreterij door kevers is meestal van weinig belang. De oudere larven van de meikever zijn moeilijk te bestrijden.

 

 

 

Wat zijn emelten

 Emelten zijn grauwe, pootloze larven, zonder duidelijke kop. Ze vreten in de nazomer en in  het voorjaar aan de wortels en de wortelhals. Het zijn de larven van langpootmuggen. De  meeste schade treedt op in het voorjaar. Vooral op gescheurd grasland en op percelen met  een zware onkruidbezetting. Zijn de maanden augustus en september koel en nat, dan  bevordert dit het optreden van plagen. 

 

 

 

Emelten en Engerlingen bestrijden

Emelten en engerlingen zijn niet lastig te bestrijden. De producten die wij verkopen zijn niet schadelijk voor de natuur. Door de natuurlijke kruidenextracten worden de emelten en engerlingen naar dieper gelegen grond gedrongen. Hier door kunnen de emelten en engerlingen zich niet voeden van de wortels van het gazon. Emelten bestrijden doet u vanaf januari t/m april en in oktober en november. Engerlingen bestrijden doet u vanaf april t/m september.

Onze tuincentra