Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Moestuin

Heb jij groene vingers en wil je graag zelf groenten en fruit kweken? Dan is het hebben van een makkelijke moestuin écht iets voor jou! Een moestuin starten en onderhouden is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor het milieu en je gezondheid. Door zelf groenten en fruit te kweken weet je precies wat er in je eten zit en verminder je de voedselkilometers. Daarnaast is het werken in de tuin ontspannend en goed voor de lichaamsbeweging. Je bestelt jouw favoriete moestuinbenodigdheden eenvoudig in onze webshop. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 901 producten

Stap 1: Kies de juiste plek

Voordat je begint met zaaien is het belangrijk om de juiste plek te kiezen voor je moestuin. Kies een plek met voldoende zonlicht en beschutting tegen wind en regen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de grondsoort. Zorg voor vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Als je geen geschikte plek hebt in je tuin kun je ook kiezen voor een moestuinbak of -zak.

Handige tips voor beginners

 • Begin met makkelijke gewassen zoals radijsjes, sla, courgettes en tomaten.
 • Houd rekening met de zaaitijd en zaaidiepte van de gewassen.
 • Zorg voor vruchtbare grond.
 • Zorg voor een goede drainage van de grond om wateroverlast te voorkomen.
 • Houd de grond vochtig, maar niet te nat.
 • Geef regelmatig water en bemest de gewassen indien nodig.
 • Let op voor insecten en ziekten, controleer regelmatig de gewassen.

Aardappels, fruit & uien

Stap 2: Kies je gewassen

Het kiezen van de juiste gewassen is essentieel voor een succesvolle moestuin. Kies gewassen die geschikt zijn voor het seizoen en de grondsoort. Begin als beginner met makkelijke gewassen zoals radijsjes, sla en tomaten. Kijk op de verpakking van de zaden voor de zaaitijd en -diepte.

Combinatieteelt

Combinatieteelt is een methode waarbij verschillende gewassen naast elkaar worden geplant om elkaar te helpen groeien en beschermen. Sommige planten kunnen elkaar versterken door andere soorten bijvoorbeeld te beschermen tegen ziektes of plagen, elkaar te voorzien van voedingsstoffen, of elkaar te helpen bij het reguleren van de bodemvochtigheid. Combinaties van planten die goed werken zijn bijvoorbeeld tomaten en basilicum, wortels en uien, en aardbeien en spinazie.

Stap 3: Zaaien

Het zaaien van gewassen is een belangrijke stap in het proces. Maak de grond goed los en zorg voor een goede drainage. Zaai niet te dicht op elkaar en houd rekening met de zaaidiepte. Bedek de zaden met aarde, geef ze water en houd de grond tijdens het kiemproces vochtig.

Zaden

Makkelijke moestuin starten? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Stap 4: Verzorgen van de moestuin

Stap 4 in het hebben van een moestuin is het verzorgen van de tuin. Dit is een belangrijke stap, omdat het ervoor zorgt dat je gewassen gezond blijven en een goede opbrengst geven. Enkele tips voor het verzorgen van je moestuin:

 1. Het is belangrijk om je gewassen regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft, want dit kan leiden tot wortelrot of schimmels. Het beste moment om water te geven is 's ochtends vroeg of 's avonds laat, omdat de grond dan koeler is en het water niet direct verdampt.

 2. Onkruid kan de groei van je gewassen belemmeren door voedingsstoffen en water weg te nemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig onkruid te wieden. Dit kan het beste handmatig gebeuren, zodat je zeker weet dat je geen gewassen beschadigt.

 3. Het is belangrijk om je gewassen te beschermen tegen plagen en ziektes. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door gewassen te planten die elkaar beschermen. Ook is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en ziektes, zodat je er op tijd bij bent als er iets aan de hand is.

 4. Het is essentieel om de grond regelmatig te voeden, zodat je gewassen voldoende voedingsstoffen hebben om te groeien. Dit kan door bijvoorbeeld compost toe te voegen aan de grond of door gebruik te maken van speciale organische moestuin meststoffen.

Stap 5: Oogsten

Het moment waar je op hebt gewacht: de oogst! Controleer regelmatig of de gewassen klaar zijn om te oogsten. Dit verschilt per gewas. Laat je oogst niet te lang hangen, maar pluk geregeld. Dit zorgt ervoor dat je gewassen gezond blijven en blijven produceren. Bovendien is het natuurlijk heerlijk om te genieten van je eigen verse groenten en fruit. Pluk de groenten en fruit voorzichtig en bewaar ze op een koele plek. Geniet van de smaak van je eigen gekweekte groenten en fruit!

Moestuinmest

Makkelijke moestuin starten? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Moestuinbenodigdheden bij deOosteindeOnline.nl!

Dus? Ga jij ook aan de slag in de moestuin? Een moestuin kan veel voldoening geven en is bovendien een duurzame manier om je eigen groenten, kruiden en fruit te verbouwen. Het vergt weliswaar enige inzet en tijd, maar het resultaat is het zeker waard. Je proeft absoluut het verschil. Meer weten over de artikelen die je helpen jouw kweekdroom tot een succes te maken, zoals moestuin meststof, een moestuinbak en groentezaden? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra